Kategoria: Keittiössä

Savolaiset muikkusardiinit

Julkaistu:

Savolaiset muikkusardiinit Marttojen sivulta hieman parannettuna ;)

0,7-1 kg perattuja muikkuja

ladotaan kauniisti laakean kattilan pohjalle tai paistinpannulle.

Liemi:
1 dl öljyä
1 dl tomaattisosetta ja 1 dl ketsuppia
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa

Liemi kaadetaan muikkujen päälle ja annetaan kiehua hiljalleen noin 1 tunti (varo pohjaan palamista)

Nam, miten hyviä!/Petteri

Kalaruusu ja mikroperunat

Julkaistu:

Kalaruusu 4:lle

  • 1 kg kalaa (esim. lohta)

  • 1 sipuli

  • 2 tomaattia

  • ripaus tilliä

  • 1 kalaliemikuutio

  • ripaus sitruunapippuria

  • 1 dl kermaa/maito

Viipaloi kala nahkaa myöten noin sentin paksuisiksi hieman vinoiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipuli ja tomaatit. Asettele kalanpalat, sipuli- ja tomaattiviipaleet uunivuokaan lomittain kyljelleen ja vuorotellen kehään aloittaen ulkoreunasta. Ripottele päälle tilliä, sitruunapippuria ja kalaliemikuutio. Kaada päälle lopuksi kerma/maito. Laita uuni 200 asteeseen ja laita ruoka uuniin keskitasolle. Kypsennä 40 min. Tarjoile mikrouuniperunoiden kanssa.

 

Nopeat mikrouuniperunat

  • 4 isohkoa pestyä perunaa

Töki haarukalla reikiä perunoihin. Laita mikroon ensin kolmeksi minuutiksi, käännä ja kypsennä kolme minuuttia. Käännä uudelleen ja kypsennä vielä kolme minuuttia. Jos perunat evät ole vielä kypsiä, käännä ja kypsennä niitä vielä pari-kolme minuuttia. Tarjoile voin kera./Petteri

Kasvissosekeitto 6:lle

Julkaistu:

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa. Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Kasvissosekeitto 6:lle

  • 6 perunaa
  • 6 porkkanaa
  • 3 palsternakkaa
  • 3 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 8 dl vettä
  • 2-3 dl ruokakermaa tai maitoa
  • ripaus valkopippuria
  • loraus rypsiöljyä

Kuori ja viipaloi/lohko ainekset. Kuullota porkkanat, palsternakat ja sipulit paistinpannussa. Keitä vesi ja laita juurekset, sipulit ja kasvisliemikuutio kattilaan. Keitä kypsiksi. Soseuta esim. sauvasekoittimella ja lisää kermaa/maitoa ja ripaus valkopippuria. Älä soseuta liikaa, ettei tule liisteriä. Voi maustaa myös esim. basilikalla. Lämmitä ja tarjoile./Petteri